Treskjæring i låven

Endelig er det helg, og den skal brukes til å slappe av på gården! Det er ekstra deilig å gå helgen imøte med å feire at min nye blogg endelig er ferdig!

Jeg elsker frihelger på gården, hvor jeg kan bruke tiden på kreative hobbyer og turer i skogen. Når fredagskvelden endelig er her er det utrolig avslappende å ta seg en pils i låven, og drive med litt treskjæring.

Når jeg er på tur i skogen ser jeg alltid etter emner jeg kan bruke når jeg driver med treskjæring. Når jeg skal lage kopper ser jeg alltid etter rikuler av bjørk. En rikule eller kåte (ja, noen kaller det også for det) er en utvekst på stammen til bjørk, gran eller furu som er halvkuleformet. Disse er perfekte til å skjære ut kopper skåler og boller av, og her er det størrelsen på rikulen som avgjør hva det blir. Mitt siste funn var dessverre ikke så stort, så den blir nok kanskje et likørglass eller espressokopp til tur 😉

Dette er uten tvil en utrolig hyggelig og avslappende fritidssyssel som jeg setter stor pris på å holde på med. Følelsen av å jobbe med tre og kjenne lukten av trevirke er noe jeg virkelig elsker. Så hvis du ønsker deg en ny hobby, så er treskjæring noe jeg kan anbefale på det varmeste.

Ønsker alle en riktig fin helg!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *