Ultimate Survival Knife

I samarbeid med den amerikanske knivprodusenten Gerber har den kjente eventyreren Bear Grylls gitt ut sin egen serie med kniver og multiverktøy for tøffe villmarksturer. Den siste tiden har jeg prøvd ut hans største overlevelseskniv, som har en rekke smarte funksjoner.

”Bear Grylls Gerber Ultimate Knife” er en skikkelig tøff turkniv med smarte løsninger og design som kommer meget godt med på villmarksturer, jakt og fiske. Her har du funksjoner som blant annet tennstål, knivblad med sagdel, fløyte, hammerfunksjon og slipestein. Med denne kniven kan du klare deg fint ute i naturen uten så mye annet verktøy! Strategisk plasserte hull i håndtaket på kniven gjør det også mulig å binde den til en stokk slik at du kan bruke den som et spyd.

Kniven er laget av spesialbehandlet rustfritt stål av høy kvalitet som tåler ganske så røff bruk. Nederst på knivbladet er det en taggete sagdel som er ideell til kutting av tau og lignende. Vanligvis er jeg ikke så stor fan av kniver med sagfunksjon, men siden knivbladet her er såpass langt synes jeg det ikke gjør noe. Denne delen holder seg kvassere lenger en selve knivdelen, så det er også en fordel. Kniven holder ikke seg så skarp veldig lenge, men den er lett å slipe opp igjen.

Sliret har en utfoldbar diamantbryne som gjør det lett å holde kniven kvass til enhver tid.

Det mønstrede gummigrepet gir god komfort, i tillegg til at kniven ligger stabilt i hånden. Sliret er laget av muggresistent nylon i beste kvalitet. Fløyten og tennstålet er også verdifulle verktøy ute på tur. Fløyten kan brukes til å signaliser etter hjelp, og for meg er den perfekt til å kalle inn hundene hvis de er for langt unna.

I enden av kniven er det en solid stålkappe som kan brukes til småhamring, og festing av teltplugger osv.

Under kan dere se en liten videosnutt av siste tur jeg hadde med denne multifunksjonelle kniven. Her bruker jeg tennstålet som følger med for å tenne bål:

Selv kjøpte jeg denne kniven for rundt 700 kr på Clas Ohlson noe som er etter min mening en meget hyggelig pris. Her får du mye turkniv for pengene!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *