Skogsgryte på bålet

Det finnes ikke noe bedre enn å kunne nyte deilig hjemmelaget mat ute i naturen, og når jeg har laget en bålplass er det helt fantastisk  å tilberede maten på åpen flamme.

Selv om det har vært litt grått og trist de siste dagene mange steder i Norge, så har vi hatt mange fine vårdager også den siste tiden. I morgen er det 1 april og offisielt første vårdag! Endelig kjenner man solen har fått tilbake en del av sin kraft, så det må man utnytte! Det er en perfekt tid å dra på teltturer og lage leirplasser. Selv bor jeg på en gård helt for seg selv langt inni skogen, så da trenger jeg ikke alltid dra så lang for å lage en hyggelig liten camp.

En skogsgryte er super å lage når man er på tur i skogen og har laget bålplass. Grønnsakene kan kuttes på stedet med en god turkniv, men det kan også med fordel kuttes opp før turen og legges i plastposer. Men når jeg bare koser meg i skogen rett ved gården synes jeg det er koselig å gjøre alt på stedet. Siden det er kort vei å bære alt utstyr, så kan jeg også ha med mye mer enn på vanlige turer.

Før turen koker jeg opp litt god kraft, som jeg heller over på rene brusflasker når den er avkjølt. Det er perfekt å ha med på tur når du skal lage gode gryter og supper.

Mens gryten koker kan man slappe av med en god bok, eller bare nyte den milde vårsolen. Det er viktig å alltid å ha full kontroll over bålet slik at det ikke skjer noen uhell. Det tryggeste er å bygge en bålgrue av steiner slik at ingenting sprer seg.

Her er oppskriften på min Skogsgryte:

Til 4 porsjoner:

400 g suppekjøtt

4 stk poteter

1 stk gulrot

1 stk purre

1 stk løk

2 ss finhakket kruspersille

2 dl liter vann

1 halv liter hjemmelaget kraft

FREMGANGSMÅTE: Potetene skrelles før de skjæres i terninger. Løk, gulrot og purre skjæres i tynne skiver. Fres kjøttet brunt i litt smør før det legges i gryten. Kok opp vann med kraften.

Tilsett grønnsakene og kjøttet og la gryten koke til grønnsaker og poteter er møre. Smak til gryten med salt og pepper. Finhakket kruspersille drysses over til slutt.

Nyt våren, og ta turen ut i naturen!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *