Det spirer på gården

Endelig begynner vårblomstene å titte opp fra bakken etter sin vinterdvale. Nå som all snø og is har smeltet bort er det deilig å kunne ta imot en ny sesong her på gården!

Slutten av vinteren og begynnelsen av våren kan fort være litt grå og trist i hagen. Da er det greit å få rydde bort all vinterdekorasjoner og tørre lyngplanter fra inngangspartiet. Med å dekorere litt påskeliljer, stemor og andre vårblomster som nå er tilgjengelig i blomsterbutikker, så er gården plutselig klar for påskeferie! Det kan fortsatt være noen frostnetter, så da er det lurt å bruke hardføre vårblomster siden vi er såpass tidlig i sesongen. Det er også mulig å ha mindre hardføre blomster ute på denne tiden når temperaturen er såpass god som den er nå, men da er det viktig å ta dem inn om kvelden for at de ikke skal få seg en knekk.

Alle påskeliljer og andre løkblomster som jeg kjøper på denne tiden graver jeg alltid ned rundt omkring i hagen når de er avblomstret. Da kommer de tilbake år etter år, og etter bare noen få vårsesonger blir det ganske så frodig i hagen. Allerede begynner noen av de å blomstre, så her blir det både gult, hvitt og blått til påsken!

Hestehoven er en av de aller første vårtegnene, og den har vært tidlig ute i år. I går så jeg også at hvitveisen har reist seg fra bakken og står i knopp.  Det synes jeg er et utrolig vakkert syn!

På denne tiden av året har jeg daglig besøk av rådyr som ønsker å smake litt på vårvekstene etter en lang vinter. Den elsker å spise skuddene på  bringebærbuske rundt låven!

Nå er det fantastisk fint å gå rundt i hagen og naturen for å se alt som spirer og gror. Hver dag er det noe nytt som har våknet til live. Chappy elsker å være med rundt å inspisere alt rundt gården, og hun elsker også duften av vår!

Ha fortsatt en riktig fin uke!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *