Når naturen våkner

Da var påsken over for denne gang, og jeg er tilbake på gården etter en deilig ferie sammen med familien. Min første prioritet var å ta en tur ut i naturen rundt gården for å se etter flere vårtegn siden sist. Naturen våkner virkelig til live nå, og det er et nydelig syn!

Under kan dere se en liten film fra min tur i skogen i dag sammen med Chappy og Tootsie:

Etter man kommer hjem fra påskeferie føler jeg nesten alltid at det er noen nye forandringer i naturen. Enten at noen nye blomster har tittet frem, bladene på trærne begynner å slå blader eller noen nye insekter som har våknet til live. Selv om både floraen og insektlivet både er mer frodig og vrimlende om sommeren, så setter jeg nesten enda mer pris på de små tingene som skjer i naturen om våren. Man er på måten ikke så ”bortskjemt” på slike ting på denne årstiden som på høysommeren. Så er det noe med den kontrasten med de få fargerike vårblomstene i en fortsatt relativt fargeløs bakke, eller de første grønne knoppene på trærne som slår skudd på en naken gren.

Noe jeg virkelig elsker å se på denne tiden er at mauren er tilbake i fullt arbeid etter en vinter i skjul. De nyter også godt av den søte sevjen som renner ut av trærne. Det er alltid like fascinerende å se disse iherdige små arbeiderene jobbe så hardt og målbevisst med sin utrolige styrke. Det vrimler i maurtuene rundt i skogen nå, og det er et fantastisk gjensyn!

Nå er både biene og humlene på vingene igjen også, selv om de fortsatt er litt slappe etter sin vinterdvale.

Inne i skogen begynner både blåbærplantene å få sine blader, og tyttebærene sine vårskudd.

Det er en herlig tid vi går inn i nå, så det er bare å nyte!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *