Avslappende lek med farger

Det sies at lek med farger har en positiv virking på humør og sinn både for voksne og barn. Derfor har det nok også har blitt så populært med såkalt mindfulness ”voksenfargelegging”. Så da tenker jeg dette kombinert med total stillhet ute i skog og mark er den beste form for meditasjon!

Jeg har absolutt ingen talent når det kommer til hverken å male eller å tegne, men jeg elsker å holde på med det uansett! Jeg tror mange avstår fra å gjøre kreative fritidssysler som dette siden de ikke føler de flinke til det. Det har ingenting å si, det viktige er å kose seg med det. For meg er det utrolig avstressende og behagelig å holde på med noe kreativt ute på tur, hvor resultatet ikke er et fokus. Det er bare det å kunne leke seg litt!

For en stund siden kjøpte jeg et smart kompakt akvarellreisesett som er perfekt å ta med seg på turer. Vårsolen skinte endelig igjen i dag etter en kort visitt fra vinteren tidligere denne uken. Derfor tenkte jeg å ta dette malesettet på en skogstur med hundene for å teste det ut.

Dette er et lite reisesett fra Winsor & Newton som inneholder 16 ulike farger, en reisepensel, blyant og viskelær samt 6 blandepaletter i topplokket.

For meg er det noe veldig meditativt å holde på med akvarellmaling. Det er noe med kombinasjonen med vann og farger som er så tiltalende. Det å se hvordan fargen reagerer i forhold til mengden og bruken av vann er vakkert å se på.

Etter å ha gått en ganske lang tur inn i skogen med hundene i dag, syntes alle tre at det var fint å slå seg ned en stund, og fyre opp et lite kaffebål. Da var det en perfekt anledning å ta frem det lille malesettet og kose seg med det mens hundene solte seg i lyngen.

Selv om mine malinger ser ut som noe utført av en barneskoleelev stopper det ikke meg, og det synes jeg ikke det skal gjøre med andre heller. Når man kan synge og danse uten talent, så må det også være lov å male og tegne uten det  😉 He he! Jeg anbefaler alle å prøve det, for det er mye mer givende og avslappende enn man skulle tro!


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *