Fiskelykke på stranda

Denne helgen har vært en fantastisk deilig inngang til maimåneden. Selv om været ikke lovet så godt på fredagen med både snø og regn, har resten av dagene vært upåklagelige. Dette har virkelig vært en perfekt vårhelg!

Sist gang jeg var på familiehytta ved Telemarkskysten i Bamble var i påsken. Da fikk jeg ikke fisket så mye, så målet var å prioritere dette denne helgen. Siden dette var en langhelg hadde jeg god tid på meg for å prøve på å få fisk.

Vanligvis fisker jeg mest her på sommeren, og da fra båt. Så min erfaring med å kaste med stang fra stranden og svaberget var ikke stor. Jeg har faktisk aldri fått noe på stang her inne før, så forhåpningene var ikke så store. Men jeg vet at det er sjøørret her inne på denne tiden av året, så håpet var der. Det er uansett utrolig kos å stå å kaste litt med stanga på ettermiddagen når været er så fint som nå.

Fisketuren begynte som jeg hadde forventet, mye sluk i bunn siden det er ganske grunt helt inne i fjorden. Så det første jeg fikk på kroken var mye tang og tare!

Etter en times tid hadde allerede min tålmodighet nesten tatt slutt på grunn av lavvannet og lite tegn til fisk. Så jeg tenkte ”ett siste kast” før jeg gir meg for kvelden. Da hugget det plutselig godt til i stanga! Endelig litt action, og adrenalinet pumpet! Det var en sprek sjøørret av en fin størrelse jeg hadde fått på kroken.

Selv om det ikke var den største ørreten, så var det absolutt en brukbar størrelse på den. Den var dessverre ikke over 1 kilo, men på 950 gram. En fin lunsj til dagen etter!

Uansett størrelse eller antall fisk, så er det alltid gøy med fangst. Det er et fantastisk kick og glede når man kjenner det napper, og man drar opp en nydelig fisk. For meg var det også en ny opplevelse å få sjøørret på stranda her med stang. Så da var kvelden og kveldsturen reddet! 😉

Siden jeg bare fikk en fisk var det ikke det største måltidet til en middag. Men en perfekt liten lunsj på grillen! Da var det bare å smøre den inn med olje, salt og pepper samt legge noen sitronskiver i buken på den. Nydelig enkelt!

Ønsker alle fortsatt en riktig fin 1-mai!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *