Norsk Knivtreff i Telemark

Denne helgen var jeg i min hjemby Skien som ligger i Telemark, da var jeg så heldig å få med meg en riktig så fin knivmesse.

Jeg er veldig interessert i kniver, og har med tiden fått en god samling. Dette henger nok noe sammen med at kniven er noe av det viktigste redskapet i et friluftsliv. Derfor var det veldig gøy å komme innom knivmaker og smed Morten Håkonsen i Skien på årets ”Norsk Knivtreff”.

Her kunne man møte noen av de beste knivmakerne og knivsmedene i Norden som var invitert til å vise sine kniver, og gi gode råd innen dette spennende og ærverdige faget. Det er helt fantastisk å kunne se hvordan en kvalitetskniv blir laget fra bunnen av på den gamle og tradisjonelle måten.

Under Norsk Knivtreff kunne man få minikurs i mange ulike emner innenfor knivmakerfaget, fra smiing og laging av slire og skaft. Morten Håkonsen tilbyr mer omfattende knivkurs på sin hjemmeside for de som ønsker å lære mer.

Utenfor verkstedlokalene var det rigget opp med telt, hvor knivmaker fra hele Norden utstillet sine vakre håndlagede kniver. Her var det mye imponerende håndarbeid av riktige kvalitetskniver!

Kanskje du også synes det høres ut som en spennende hobby å lage kniver? Se på hjemmesiden til Norsk Knivforening for mer info innen knivfaget i Norge. Jeg gleder meg virkelig til å prøver på å lage min aller første kniv selv!


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *