Naturens Skafferi Del 1

Hva er vel ikke bedre enn å kunne høste råvarer rett fra naturen. Det er mye mer spiselig og godt i skogen og i hagen enn hva man skulle tro. Det som kanskje for mange kun blir sett på som ugress, kan brukes i mange matretter samt at det er veldig sunt. Denne våren og sommeren har jeg lyst til å dele litt om hvordan jeg bruker skogen og naturen som mitt eget skafferi.

Løvetannen står allerede klar i sin solgule prakt nesten over alt nå. Selv om denne blomsten er hatet av mange som et ugress i hagen, så er dette en undervurdert vekst med mye næringsstoffer. Den er rik på C-vitamin, kalsium og mineraler,  og det sies at den skal ha dobbelt så mye A-vitamin i seg enn spinat. Før i tiden ble saften fra røttene brukt til avgifting av leveren og som hjelp mot magepine samt forstoppelse. Løvetannen er også vanndrivende for kroppen. Så dette er langt fra et ugress, men heller en superplante!

Løvetannen har en biter smak, som kan minne om ruccola. Derfor er den perfekt til bruk i salater. Så i dag plukket jeg løvetannblomster og blader til min frokost. En deilig måte å starte dagen på!

Jeg synes det er utrolig digg å ha en løvetannsalat til egg og bacon. Miksen mellom det fete og salte baconet i kombinasjon med den bitre smaken til løvetannen synes jeg er en nydelig match. Dette er utrolig enkelt å lage! Plukk ønske mengde med en miks av blomsterhoder og løvetannblader og skyll dem godt. Dander det grønne på en tallerken og ha litt rapsolje over. Stek egg og bacon (gjerne baconterninger) og legg det over salaten, og ha over litt salt og pepper. Det er like enkelt som det er godt!

Prøv løvetann i salaten du også!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *