Burgerfredag Del 3

Fiskesesongen er for min del fullt i gang, og jeg håper på mange fine fisketurer både ved kysten og på fjellet. Det å nyte et måltid laget av egenfanget fisk er en veldig fin følelse. Derfor er ukens fredagsburger inspirert nettopp av dette, og laget av fisk!

Fiskeburger er et sunt og godt alternativ til den klassiske kjøttburgeren, og kan lages av ønsket type fisk. Eller for deg som ønsker å fiske råvaren selv, så blir det jo det du er så heldig å få fanget! Men uansett om du kjøper eller fanger fisken selv så anbefaler jeg å lage burgeren fra bunnen av. Det er veldig enkelt, og blir mye saftigere og bedre enn de ferdig fiskeburgerne du kjøper i butikken. Se oppskrift under:

Fiskeburger

For 4 personer

INGREDIENSER

600 g fiskefilet ( torsk, seig og laks passer ypperlig)

11⁄2 ts salt

11⁄2 dl melk

1 ss potetmel

1 stk finhakket løk

2 ss hakket frisk gressløk

1⁄2 ts pepper

2 ss margarin , til steking

4 stk  grove hamburgerbrød

4 blad hodesalat

4 blad rød lollo salat

Slik gjør du:

  1. Skjær fiskefileten i biter og ha dem i en foodprosessor. Tilsett salt og kjør til alt er blandet. Spe forsiktig med iskald melk. Ha i potetmel, finhakket løk, gressløk og pepper. Kjør et par omganger til.
  1. Ta litt kaldt vann på hendene og form fiskemassen i fine store og flate burgere. Stek dem i en stekepanne med margarin 4 – 5 minutter på hver side.
  1. Varm hamburgerbrød på grillen, komfyren eller gjerne i et stort toastjern. Legg salaten i hamburgerbrødene og legg på ferdigstekte fiskeburgere, litt avokado er også godt til salaten. Tilsett ønsket dressing.

Server også gjerne med hjemmelaget chips og dipp. Se litt lenger ned i dette innlegget om dette. Med en god pils ved siden av da så er i alle fall jeg solgt!  😉

Hjemmelaget chips med dipp

Man kan lage mye snadder hvis man har en frityrkoker (man kan også fritere med olje i en vanlig kasserolle på komfyren). Kutt til store potetflak og fritert dem til en fin gyllen farge. Server dem varme i høye glass med dipp i bunn. Uimotståelig fingermat og tilbehør til fiskeburgeren!

Nyt helgen folkens!


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *