Ost og vin i skogen

Den uken som var hadde jeg ikke så mye tid til så mange turer i skogen som jeg hadde ønsket, derfor var det deilig å kunne prioritere turer med hundene og kos i skogen denne helgen. I går valgte jeg å ta med meg en god flakse rødvin og litt lokal ost til turen ute i det fri.

Før helgen hadde jeg kjøpt meg en ny kniv fra den franske knivprodusenten Opinel som produserer kniver til både kjøkkenet og til friluftsliv. Denne kniven var av typen Opinel No. 10. Dette er en sylskarp foldekniv med integrert korketrekker som er meget praktisk når man er på tur i skogen eller på piknik. Denne smarte lille kniven inngår i standardutrustningen til enhver ost- og vinelskende franskmann, og har blitt svært så populær her i Norden også.

Siden det var lørdag og helg ønsket jeg å kose meg litt ekstra på denne skogsturen, så det ble både vin og ost på menyen.

Osten jeg valgte å ta med var fra ”Den Blinde Ku”, som holder til lokalt i Ås, og som også har sin egen butikk på Strømmen Storsenter. Du kan også finne disse produktene i utvalgte dagligvare og delikatessebutikker over hele landet. Som tilbehør til osten hadde jeg en granskuddgele som passet perfekt til de to ulike osten jeg hadde med på turen. Denne geleen er også fra Den Blinde Ku.

En god flake vin smaker enda bedre på tur i skogen spør du meg. Til osten valgte jeg å ta med en Ripasso Fra vinprodusenten Antiche Terre som ligger i Verona i Italia. Dette er en rødvin som er preg av mørke bær og urter med en perfekt balanse av sødme.

Det å kunne sitte i skogen ro, og nyte en god flaske rødvin med ost som dette er for meg skikkelig luksus. Man setter på en måte mer pris på de små tingene og smakene enn man vanligvis gjør hjemme eller på restaurant. Derfor er det viktig å unne seg det lille ekstra når man er på tur i helgene 😉

Det ble mange timer med kos ute i skogen denne lørdagen, og det var Chappy og Tootsie veldig glade for også. De lekte rundt i blåbærlyngen og klatret langs stokker mens jeg nøt tilværelsen ute i det grønne!

Ønsker alle en riktig fin søndag!


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *