Naturens Skafferi Del 2

Brennesle er for mange et hatet ugras som brenner deg når den kommer i kontakt med huden din. Med viste du at dette faktisk er en urt som har utrolig mye nyttige næringsstoffer i seg?

Brenneslen er faktisk den urten som inneholder aller mest vitaminer og mineraler samt næringssalter av alle viltvoksende urter vi har i Norge. Neslen blir for mange sett på som en vekts som er enestående til detox. Den skal være velgjørende for en rekke ting som blant annet mot kronisk hoste, hudutslett, leddgikt, lungehinnebetennelse, urinveisbesvær, sjenerende nattsvette, tuberkulose, forstoppelse, sterk menstruasjon, gulsot, hemorroider, urinsyregikt, nyrestein, og epilepsi. Nesten utrolig at en så forhatt vekts kan være godt for så mye!

Selv synes jeg det at lage en te med nye brennesleblader er super godt, og noe som jeg føler er godt for kroppen. Da får kroppen i seg de viktige mineralene og vitaminene i neslen på en rask og enkel måte. Du kan enten tørke bladene i en frukttørkermaskin eller bare trekke friske blader i kokende vann i 4-5 min.

En annen ting jeg elsker å lage av brennesle er suppe. Da får du en virkelig sunn og god middag rett fra naturen. Dette er for meg en skikkelig sommerrett som er veldig lett å lage. Brenneslesuppe smaker nesten litt som spinatsuppe, og har enda mer innhold av jern en spinat. Så har du ikke prøvd denne klassiske suppen kan jeg virkelig anbefale det! Se oppskrift under:

Brenneslesuppe

2-4 porsjoner

Dette trenger du:

1 liten løk

2 fedd hvitløk

2 ss smør

1 liter brennesleblader. Bruk unge skudd/blader

6 dl mild kyllingkraft/buljong

1 dl fløte

salt, kvernet pepper og revet muskat

Slik gjør du:

Bruk hansker når du jobber med neslebladene. Skyll bladene i kaldt vann.

Fres løk og hvitløk i smør i en kasserolle. Rør inn bladene når løken har blitt blank og mør. Fres videre under omrøring til bladene har falt sammen. Tilsett kyllingkraft, kok opp og kok suppen i 5-10 minutter.

Kjør suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløten, gi suppen et nytt oppkok og smak til med salt, pepper og revet muskat.

Nyt hagens fantastiske urter du også!


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *