Sjøkreps med pesto

Nå er livet ved sjøen helt fantastisk! Etter min mening finnes det ikke noe mer vakkert og deilig enn en god norsk sommer!  Når jeg skal kose meg med god mat på denne tiden av året så går det mye i fisk og skalldyr.

Når jeg er på hytta ved sjøen fisker jeg mye, så der er jeg som regel ganske selvforsynt. Men skalldyrene kjøper jeg som regel  på butikken, og nå er det godt utvalg av mye godsaker i fiskedisken. Min favoritt er sjøkreps, det er en skikkelig delikatesse fra havet!

Jeg liker å grille sjøkrepsen med en deilig hjemmelaget pesto til. Retten passer perfekt som en forrett eller til lunsj. Hvis du skal ha det til middag kan du nok regne litt mer sjøkreps enn hav jeg har beregnet i min oppskrift. Sjøkreps er også nydelige naturelle, hvor de spises på samme måte som hummer.

Her er min oppskrift på grillet sjøkreps:

Sjøkreps med pesto

4 porsjoner

Ingredienser:

8 stk  sjøkreps

Pesto

1 potte  basilikum, frisk

2 fedd  hvitløk

50 g  pinjekjerner

50 g  parmesanost

1 dl  olivenolje

salt og pepper

1 hel sitron

Slik gjør du:

Kjør basilikum, hvitløk, pinjekjerner og parmesanost i foodprosessor.

Spe med olivenolje mens maskinen går, til en fyldig saus.

Smak pestoen til med salt og pepper.

Del sjøkreps på langs og smør pesto på kjøttsiden.

Legg krepsene med skallsiden ned på grillen og grill i 2-3 minutter.

Grill sitron som er delt i båter eller halver samtidig med krepsene

Server nygrillede sjøkreps med brød ved siden av og  med noen dråper av grillet sitron.

Bon Apetit!


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *