Tid for sopptur

Allerede på sensommeren titter skogens gull frem fra bakken, og fra da til første frostnatt er det soppsesong. Jeg elsker denne tiden på året! Det å kunne plukke disse delikatessene fra skogbunnen når man er ute på tur er en nydelig følelse.

De siste ukene har jeg vært mye ute i skogen og plukket sopp sammen med Chappy, og i år viser seg å være et godt år for matsopp. For min del har det gått for det meste i den gule sommerkantarellen, som er en av den enkleste matsoppen å identifisere. Men nå på høsten kommer også en annen favoritt, som er traktkantarellen.  I Telemarksområdet hvor jeg har plukket sopp de siste ukene er det fortsatt mye av den vanlige gule kantarellen.

Chappy elsker like mye som meg å være ute i skogen, og synes det er ekstra spennende å være med når vi skal plukke sopp. Da følger hun hele tiden med på kurven, for å se hvor mye vi har! 😉

Året rundt kan du finne skogsyre ute i naturen. Den kan spises, og har som navnet tilsier en syrlig smak. Denne veksten kan man bruke på alt ifra salater og som pynt på matretter. Jeg liker å ha den på toppen av stekt skogssopp.

En riktig god lunsje ute på tur er landbrød med selvplukket kantarell og skogssyre. Denne rette kan du fint lage over bålet med en liten stekepanne. Dette er super enkelt å lage ute i naturen, og smaker nydelig!

Se oppskrift under

Landbrød med sopp og skogsyre

Dette trenger du:

2 skiver landbrød

200gr stekt kantarell

3 sjalottløker

1 håndfull skogsyre

2 fedd hvitløk

2 ss majones

2 ss smør

Slik gjør du:

Stek soppen sammen med smør og finhakket sjalottløk. Rist brødskivene raskt i stekepannen. Stek de hele hvitløksfeddene så de blir gylden og tre dem på en gaffel og gni brødskivens overflate med dem. Smør så majones på skiven og fyll på med den nystekte soppen og løken. Topp det hele med skogsyre blader.

Ta deg en sopptur i skogen du også, og nyt hva høsten har å by på!


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *